samobor fašnik

Događanja

 

4. Šojkina zimska liga

do 18.2., start u Poljanicama
Ovogodišnja Zimska liga Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor počinje u subotu 19. studenoga. Liga od ove sezone ide u novom formatu, s novog starta i s novim ciljem, s kvalitetnijom ponudom onoga što ovu ligu čini zanimljivom i čarobnom, uz prekrasne staze kojima se trči i koje su posebno osmišljene da pruže svima užitak sudjelovanja.

Za fightere je to duga staza s gotovo 900 metara uspona, s više od 15 kilometara čistog užitka, nešto poput svakog kola u Active konkurenciji Treking lige. Kratka staza je za one željne nadmetanja i brzog, možda i rekordnog, 45-minutnog završetka utrke, a nakon toga uživanja u krugu obitelji, znanaca, djece, roditelja ili bilo koga željnog svježeg zraka, za što su organizatori priredili lagani uspon do Rancerja i povratak do Poljanica nazvan “rekreativnom stazom”.

Da bi se sve podiglo na još višu razinu trail utrka, organizator je angažirao profesionalce iz “Stotinke” koji su pripremili niz noviteta, pa se, uz ostalo, rezultati neće čekati, nego će biti online, u trenutku svakog ulaska u cilj.

Od svih koji su se prijavili, Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor očekuje da se u subotu, 19. studenog, pojave na Poljanicama na prvom kolu 4. Šojkine zimske lige, najkasnije do 9 sati i 45 minuta. Tada završava podjela startnih brojeva i svi kreću na start koji je na preporuku klupskih trenera ove godine izmaknut za nekih 400 metara od Poljanica zbog sigurnosti trkača.