Događanja

 

Posljednja etapa biciklističke utrke Tour of Croatia starta u Samoboru

23.4. u 12:00, Trg kralja Tomislava
Treće izdanje poznate hrvatske biciklističke utrke Tour of Croatia počinje 18. travnja u Osijeku, a u šest dana, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara, proći će kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će više od 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a Samobor je domaćin starta posljednje, šeste etape ove atraktivne utrke.

Nakon starta u Osijeku, u utorak 18. travnja, cilj prvog dana bit će Koprivnica, nakon etape dugačke 227 km. U srijedu, 19. travnja utrka seli u Trogir, odakle kreće etapa dužine 123 km, s ciljem na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu. Treća etapa duga 236 km vozit će se između Imotskog i Zadra, četvrta povezuje Crikvenicu i Umag, a duga je 171 km. Pretposljednja, peta etapa, dugačka 141 km, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu gdje će se popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane.

Posljednja etapa, duga 145 km, ona u nedjelju, 23. travnja, starta u podne sa samoborskog Trga kralja Tomislava, s ciljem na Trgu svetog Marka u Zagrebu, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih hrvatskih sportskih događaja ove godine te je uz natjecateljsku komponentu, utrka i jedinstveni turistički proizvod. Naime ove se godine utrka prenosi u 177 zemalja na svim kontinentima čime postaje važan promotor prirodnih ljepota, kulturne baštine i gospodarskog potencijala gradova i regija kroz koje prolazi, ali i jedan od glavnih pokretača razvoja cikloturističke ponude i dolaska cikloturista te dodatnog unaprijeđenja imidža Hrvatske u svijetu.