Novosti

 

"Unity S" u Španjolskoj i FrancuskojMažoret klub Unity S nakon vrlo uspješne prošlogodišnje turneje u Francusku dobio je ponude za sudjelovanje na međunarodnim festivalima u gradovima Albi (Francuska) i Castellon de la Plana (Španjolska). Podsjetimo, djevojke su prošle godine sudjelovale na festivalu Festival de Saint Privat u gradu Carmaux (Francuska) i pratećem festivalu u gradiću Najac. Seniorski sastav predstavljao je Grad Samobor i Republiku Hrvatsku te dobio priznanje za najbolju festivalsku grupu.

Karneval u Albiju (Carnaval d’Albi) je najveći festival u jugoistočnoj Francuskoj, koji posjećuju nacije čitave Europe. Održava se već gotovo 60 godina i traje tjedan dana. Mažoret klub Unity S sudjelovat će na festivalu kao jedini predstavnik Hrvatske tri dana trajanja karnevala, u pratnji orkestar Alples Železniki iz Slovenije.

Festival Fiestas de la Magdalena u Španjolskoj, u gradu Castellon de la Plana, potječe iz 15. stoljeća, a slavi se u čast svetice zaštitnice grada i obilježavanja rođendana grada. Festival obično traje desetak dana i na njemu sudjeluje velik broj međunarodnih grupa, a posjećuje ga preko 100.000 ljudi svake godine. Unity S će kao predstavnik Samobora (pod samoborskom i hrvatskom zastavom) biti jedini predstavnik Republike Hrvatske te će nastupati u pratnji orkestra iz Krapine.

Nastupaju plesne i show grupe iz čitavog svijeta, a osim krunjenja kraljice festivala velika se pažnja pridaje i festivalu vatrometa, koji označava odlazak Maora iz ovog područja. Turistički, festival ima internacionalni značaj i među najpoznatijim je festivalima u pokrajini Valencia.

Rasporede nastupa i ostale informacije o aktivnostima mažoret kluba čitajte na www.unity-s-majorettes.hr.