Što raditi u Samoboru

Samobor ima posebnu, opuštajuću atmosferu u središtu grada i okolici. Šetnja gradom će vas odvesti na vrijeme zbog svoje dobro očuvane arhitekture koja se stoljećima nije promijenila. Samoborski parkovi izazivaju opuštajuću atmosferu i utjelovljuju šarm starog svijeta.

Iznad glavnog trga nalazi se crkva sv. Anastasia s lijepim pogledom na glavni trg.

Muzej Samobora

Ovaj mali muzej, smješten u lijepom zelenom parku, ima malo svega; Samoborska povijest, stari dokumenti i umjetnost. Ne treba puno vremena da prođe kroz njega, ali će vas zadržati zainteresirani.

Imajte na umu da je muzej zatvoren u ponedjeljak. Pristupnica iznosi 15 kuna za odrasle i 10 kuna za djecu.

Samoborski stari šetalište

Ruševine starog dvorca iz 13. stoljeća usred šume lako su dostupne iz središta grada. Ruševine su kratke pješačenja od 30 minuta, ali su potpuno vrijedne. Takva lagana šetnja savršena je za očuvanje vašeg uma i uživanje u prirodi.

Muzej Samobor svake godine održava srednjovjekovni sajam borbe u ožujku, podno brda gdje se nalazi dvorac. Na sajmu ćete vidjeti vojni kamp s utvrdom, srednjovjekovnom kuhinjom i oklopljenim vitezovima koji lutaju po gradu koji vas podsjeća na dane koje su prošle.

Skriveni pogledi

Kao što sam već spomenuo, Samobor je grad smješten na brdima, tako da, naravno, ima puno lijepih pogleda i oko Samobora i Zagreba. Postoje mnoge nevjerojatne točke koje posjetitelji nikad ne otkrivaju, stoga budite kreativni, razgovarajte s lokalnim stanovnicima i zatražite upute kako biste pronašli najzanimljivije poglede. Ovdje je jedan od mojih omiljenih mjesta gdje uvijek dolazim do mojih prijatelja koji prvi put posjećuju.

Grgosova špilja

Neki kažu da je to najljepša špilja na sjeverozapadu Hrvatske s dvije dvorane, dugačke 30 metara, s velikim pukotinama i visinom od 19 metara. Zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode. Dok ste tu, možete uživati ​​u nekoliko lokalnih specijaliteta u restoranu “Kod Špilje”. Ulaz u špilju je samo 15 kuna za odrasle i 10 kuna za djecu – tako jeftino!